The Home Of Milagro Coffee

Lebih daripada 1000 kaki di atas paras laut, di banjaran gunung utama di Brazil, adalah salah satu tempat pertanian yang paling subur di negara samba ini: Sao Paolo, Parana dan Santos. Digelar ‘daerah Fasenda’, daerah ini mempunyai semua ciri – ciri yang sempurna seperti suhu yang sederhana, tanah tinggi, hujan yang banyak, mendapat cahaya matahari yang secukupnya dan tanah saliran yang baik.

download (13)

Ciri-ciri ini tidak merugikan Puan Salmah Binti Hayan, seorang ahli perniagaan yang menubuhkan perniagaan ini. Seorang wanita yang mempunyai kepintaran berniaga, berpendapat bahawa permintaan untuk kopi patawali berkualiti tinggi kekal tinggi walaupun semasa ekonomi merosot.

Jadi pada tahun 2015, Milagro Coffee dicipta bagi memenuhi kehendak pelanggan. Hari ini, Milagro Coffee memiliki satu lagi kilang di Malaysia : Puchong.

Kopi patawali Milagro Coffee adalah seperti tumbuhan segar; keadaan di mana tanaman kopi yang ditanam mempunyai pengaruh yang besar pada akhir hasilnya. Kebun kopi yang ditanam untuk Milagro Coffee, membawa bersama-sama keadaan persekitaran yang ideal bagi daerah Fasenda dan ketepatan operasi jentera, menghasilkan kopi dengan ciri-ciri yang luar biasa – enak dan sesuai dilengkapi dengan aroma yang menyenangkan.

download (1)

Pek Milagro Coffee sendiri yang dipasarkan di pasaran tempatan dan antarabangsa kini giat berkembang.
Hari ini, Milagro Coffee mempunyai keluasan gabungan terbesar kebun kopi di brazil. Syarikat terus komited dengan legasi yang diuruskan oleh Puan Salmah Binti Hayan: untuk menghasilkan kopi yang tersendiri diadun dengan 7 jenis herba untuk generasi akan datang.