Milagro Coffee Patawali – Penawar Kencing Manis

Milagro Coffee Patawali – Penawar Kencing Manis Perkongsian blog : http://nikainaa.blogspot.my/2017/02/milagro-coffee-patawali-penawar-kencing.html . Pernah dengar tak minum kopi juga boleh menjadi penawar kencing manis? Ha, kopi apa tu? Ada ke? Biasanya kan kita dengar detox je minuman kesihatan, tapi sekarang ni kopi pun ada! MILAGRO Coffee adalah minuman berasakan herba Patawali yang dapat menurunkan bacaan gula dalam darah. Jadi Milagro Coffee ini adalah minuman dan dalam masa yang sama adalah penawar untuk penyakit kencing manis. Bagaimana caranya Milagro Coffee ini bertindak sebagai penawar? Jom kita baca apa rahsia kopi ini.

 

Milagro Coffee Patawali – Penawar Kencing Manis

Milagro Coffee Patawali - Penawar Kencing Manis
Milagro Coffee Patawali – Penawar Kencing Manis

RAHSIA MILAGRO COFFEE:

 

Nama lain bagi pokok ini setakat yang diketahui ialah akar seruntun, brotowali, dan batang wali. Ianya adalah sejenis pokok menjalar yang mempunyai batang berkerutu dan berdaun lebar. Batang Patawali digunakan untuk merawat sakit perut, demam, tekanan darah tinggi, kencing manis dan juga penyakit kelamin dikenali sebagai gonorea. Patawali menunjukkan tumbuhan itu mengandungi sejenis bahan yang dipanggil “jattorrhizine” yang dikatakan mujarab untuk menjauhkan penyakit demam malaria.

 

Halia mengandungi air, karbohidrat, serat, kalium, fosforus, kalsium, tenaga, protein, gentian, niasin, asid amino, gingerols, oleoresin, pati minyak, vitamin A, B dan C, lemak dan asid organik. Ia dikatakan dapat merawat penyakit banyak angin dalam badan, sakit kepala, sistem pencernaan bermasalah, sakit jantung, muntah, cirit-birit, disentri, asma, sakit perut, reumatisme, pengaliran darah bermasalah, mati pucuk, lemah tenaga batin, keracunan makanan, badan kesejukan, sakit pinggang, lemah urat saraf, mabuk kenderaan, batuk kering, kejang, buang air berlendir dan darah haid berbau hamis.

 

Lada hitam memiliki manfaat kesihatan kerana mengandungi minyak esensial seperti piperine amina alkaloid yang memberikan rasa pedas pada lada. Selain itu juga, ia mengandungi berbagai monnoterpen hidrokarbon seperti sabinene, pinene, terpenene, limonene, mercenene, yang menghasilkan aroma lada. Lada hitam juga merupakan sumber yang sangat baik dari kelompok Vitamin B kompleks penting, seperti piridoksin, riboflavin dan niacin.
Garam gunung adalah garam organik yang paling berkhasiat, paling bersih, dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang maat sempurna.. ia mengandungi semua unsur yang terdapat dalam tubuh manusia. garam gunung ini juga dapat meningkatkan kadar metabolisma dan memecahkan rangkaian lemak dan kolesterol. selain itu, ia dapat melancarkan pengaliran jus hempedu, penting dalam pengawalan berat badan. ia juga dapat menyahkan toksin dan asid uric, dengan itu dapat merawat masalah gout dan sakit tumit.
Penggemar kopi yang meminum 1-2 cawan kopi hitam setiap hari memiliki risiko terkena stroke lebih rendah dibandingkan mereka yang tidak minum kopi. Hal ini disebabkan adanya antioksida yang terkandung dalam kopi. Antioksida yang terkandung didalamnya membantu meningkatkan tekanan pada darah dan denyutan jantung.
Kopi diketahui memiliki banyak menfaat bagi kesihatan. menurut kajian yang dibuat oleh University of Scranton, kopi merupakan sumber antioksida yang sangat baik sehingga minum sejumlah kecil cawan kopi dalam sehari dapat mengurangi risiko terkena diabetes tahap 2, alzheimer, bahkan kanser prostat.
Ianya boleh membantu merawat, mencegah & mengawal :
  • Penyakit Kencing Manis
  • Darah Tinggi 
  • Sakit Sendi
  • Kanser
  • Cergas Badan
  • Bertenaga
  • Hilang Penyakit Gatal-Gatal
  • Keradangan
  • Alahan
  • Batuk
  • Demam Malaria
  • Menguatkan TENAGA BATIN
  • Awet Muda
Selain dari itu Milagro Coffee juga berkhasiat :
  • Tinggi AntiOksidan
  • Menguatkan Saraf & sistem pertahanan tubuh badan
  • Mengembalikan tenaga dengan segera
*Pesakit jantung, kanser ataupun wanita mengandung, juga boleh minum MILAGRO Coffee ini kerana ianya tidak mengandungi kafein. 

TESTIMONI DARI PENGGUNA MILAGRO COFFEE :

AGEN DAN STOKIS MILAGRO COFFEE DIPERLUKAN:

Bagi siapa yang nak tambah duit poket dan ingin mencuba menjadi agen dan stokis MILAGRO Coffee DAN ingin membeli kopi ini, boleh hubungi0123702676
 
HARGA :
 RM55 + postage RM8 (Semenanjung Malaysia)
RM60 + postage RM10 (Sabah Sarawak).
* SEKOTAK MILAGRO COFFEE ADA 20 SACHETS*

MAKLUMAT LANJUT MILAGRO COFFEE :

Instagram: www.instagram.com/milagro_coffee/
Facebook: www.facebook.com/kopimilagro/
Website: www.milagro.com.my
Alamat HQ: No 6 Space U8 Persiaran Pasak Bumi Tamam Bukit Jelutong, Seksyen U8, Shah Alam 40150

About aqidaqila

Perniagaan ini diasaskan oleh Puan Salmah Binti Hayan. Beliau memulakan perniagaan ini secara kecil - kecilan sejak tujuh tahun lalu semasa masih bekerja. Memandangkan hasil jualan yang diperolehi sangat menggalakkan pada waktu itu, beliau tekad mengambil keputusan mengusahakan perniagaan ini secara serius dan sepenuh masa.

View all posts by aqidaqila →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *